In onze Landlust-fokkerij streven wij naar:
Een eerlijk, nuchter en werkwillig karakter
Sterk gestel en een stevig fundament
Een mooi front en ruime bewegingen
Met een expressief gebruik van het voorbeen
Een sterk, aantredend en dragend achterbeen
    En natuurlijk veel lossigheid!
 
  Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
Toen Teus en Gemma Jansen net getrouwd waren, kochten zij voor het eerst samen een paard. Deze Volande was een tweejarige dochter van Prins Oregon uit de Gelderse merrie Olande (Irak x Zodiac). Ze is zadelmak gemaakt als driejarige. Teus hield haar vast en Gemma klom erop; twee rondjes over het erf en vervolgens zonder zadel en met slechts een halster om de straat uit, op weg naar huis. Kortom: een superbraaf paard dus! Ruim dertig jaar geleden begonnen zij ook hun fokkerscarrière met deze Volande. 
 
Nadat Volande was beleerd, raakte Gemma snel en meerdere keren achter elkaar  zwanger, dus van paardrijden kwam niet zo veel meer. Volande werd toen ingezet voor de fokkerij en zij kreeg in totaal zeven veulens. Haar in 1989 geboren zoon, Hilmar (v.Goudsmid) was het eerste fokprodukt, dat het tot Z niveau bracht. Op jonge leeftijd werd hij al uitgebracht in het Z-dressuur en M-springen. Onder een andere ruiter heeft hij in België zelfs nationale parcoursen gesprongen. Volande schonk ook het leven aan de prestatie keurmerrie Fleur (v.Goudsmid) en haar halfzus de prestatie preferente keur sportmerrie Leonora LL (v.Elegant). Deze beide merries volgden Volande op als fokmerrie.  
 
Met deze Gelderse merries is een degelijke basis gelegd voor de huidige fokkerij, waarin een aantal zaken belangrijk zijn: een eerlijk, nuchter en werkwillig karakter; iedereen moet er mee overweg kunnen.  Ook heel belangrijk: een mooi front en ruime bewegingen: met een expressief gebruik van het voorbeen en een sterk, aantredend en dragend achterbeen.  Gezondheid, een stevig fundament en gummi staan ook op de wensenlijst.  In de fokkerij probeert de familie een eigen koers aan te houden en natuurlijk zijn er de nodige foute keuzes gemaakt, maar daar heeft iedereen weer van geleerd!
 

Afbeelding invoegen 

Sinds 2015 maakt Laurie officieel deel uit van het bedrijf genaamd Landlust Breeding en zet zich in om de paardenfokkerij van Landlust naar een nog hoger plan te tillen. Laurie woont op het bedrijf en is hoofdverantwoordelijk voor de behoorlijk grote paardenafdeling.  Naast de verzorging, en ja, dat betekent ook veel mesten, brengt ze de paarden uit in de dressuursport, van de klasse L tot en met het Z2. Op die manier verdienen de merries de voor de fokkerij zo belangrijke predicaten. Jaarlijks worden op dit bedrijf verschillende veulens geboren. Het streven is natuurlijk om ooit een tweede Totilas op Landlust geboren te zien worden. Tot die tijd ligt de nadruk op het fokken van fijne gebruikspaarden, waarmee andere mensen veel plezier hebben! Hoewel de nadruk inmiddels ligt op de fokkerij van fijne dressuurpaarden, stiekem gaat het hart van Teus en Gemma nog wel een beetje uit naar de Gelderse, veelzijdige representanten van de kleinste fokrichting binnen het KWPN en hebben ze tevens een lichte voorkeur overgehouden aan vrolijke vossen met het nodige wit! 
 

  
Opfok à la Landlust

Op Landlust worden voornamelijk paarden uit  eigen fokkerij verkocht. Voordat ze naar een nieuwe eigenaar gaan, krijgen ze een goede basis mee: zo lopen ze als veulen zo lang mogelijk bij hun moeder, op voedzaam grasland tezamen met verschillende andere veulens.  Krijgen ze ruwvoer van de beste kwaliteit, gewonnen van de mineraalrijke kleibodem rondom de boerderij en komen ze regelmatig in de hand.  Als de jonge paarden opgroeien, gaan jong en oud samen in de wei, wat heel goed is voor de socialisering.
 
Op het bedrijf komen ze tevens in aanraking met koeien en tractoren, vooral het laatste is heel handig met het verkeersmak maken. Daarnaast krijgen ze alle tijd om volwassen te worden en wordt er niet te vroeg mee aan het werk gegaan. Kortom als ze  uiteindelijk worden verkocht, komen ze hopelijk heel goed terecht en krijgen de nieuwe eigenaren er heel veel schik mee. In de meeste gevallen is dat al gelukt, want met bijna alle nieuwe eigenaren is er nog een heel plezierig contact. Overigens krijgen alle paarden de letters LL achter hun naam, dat is een afkorting van de naam van de boerderij, Landlust.
 
Afbeelding invoegen